Wat is een onesie?

De onesie is een kledingstuk dat deze eeuw zijn intrede gedaan heeft en nog steeds aan populariteit wint. Maar wat is een onesie nu precies? Zoals de naam al doet vermoeden is een onesie een kledingstuk dat uit één geheel bestaat. Feitelijk is het een jumpsuit die veelal gedragen wordt als nachtkleding of als vrijetijdskleding. Een onesie wordt vaak gemaakt van zachte en comfortabele te dragen stoffen zoals chenille en fleece zodat deze uitermate geschikt is om als een soort huispak te dragen.

Naam onesie

De naam onesie is afkomstig van het merk Onesies dat rompertjes maakte voor baby’s en peuters. Ook deze vormen een compleet pakje dat een kindje kan dragen als onderkleding. Tegenwoordig is de onesie echter niet alleen meer voor kinderen te koop: ook voor volwassenen zijn deze in tal van modellen verkrijgbaar, zowel als onesie voor dames en mannen.

Wat is een onesie

Begin van de populariteit

De onesie voor volwassenen kwam in het jaar 2000 pas echt in de publiciteit toen een ondernemer en muzikant samen met zijn rockband bij wijze van grap in een onesie gekleed verscheen. Veel mensen vroegen zich af wat is een onesie? Het hele idee sloeg echter zo aan dat het al snel populair werd en in de jaren daarna steeds meer gedragen werd door bekende artiesten en acteurs. In landen als het Verenigd Koninkrijk en Australië werd de onesie aan het einde van het eerste decennium van deze eeuw ook populair om te dragen op straat dus niet alleen meer als kleding voor lekker thuis op de bank te hangen. De onesie trend is inmiddels ook overgewaaid naar Europa en ook daar zie je ze steeds meer terug, ook in het straatbeeld. In 2007 werd in Noorwegen een eigen merk uitgebracht dat zich snel verspreidde over de rest van Scandinavië maar ook over andere landen in Europa.

In allerlei soorten en maten te koop

Niet iedereen zal een onesie een leuk kledingstuk vinden maar het is zeker wel populair. Het draagt comfortabel en een groot aantal vips zijn je er al in voorgegaan, ook in het openbaar. Als je een onesie draagt is dat zeker geen vreemde verschijning ook al denk je in eerste instantie wellicht dat het meer een kledingstuk is dat bij verkleedfeestjes of carnaval hoort. Er zijn zeker, zowel voor kinderen als volwassenen, onesies te koop die aan dat beeld voldoen. Daarbij kun je bij onesies voor kinderen bijvoorbeeld denken aan een onesie in de uitvoering van een dier. Ze zijn in veel verschillende modellen en maten te koop, dus er is voor ieder wel wat wils. Het ideale aan een onesie voor een kind is dat het een lekker warm pak is dat ook nog eens fijn zit. Kinderen kunnen er goed mee spelen en rennen en worden niet belemmerd in hun doen en laten.

Onesie kind

Thuis of buiten de deur

Er zijn veel onesies te koop die je thuis draagt om te chillen. Je kunt ze ook gewoon op straat kunt aantrekken en die tegelijkertijd bovendien trendy zijn. Onesies werden oorspronkelijk veel gedragen als nachtkleding maar de huidige jumpsuits kunnen ook prima gebruikt worden voor overdag. Groot voordeel van een jumpsuit of onesie is dat het uit één deel bestaat en je dus geen probleem hebt of je diverse kledingstukken wel bij elkaar matchen.

Een onesie hoort bij iedere garderobe

Voor dames is een onesie een kledingstuk dat eigenlijk niet mag ontbreken in de garderobe. En ze lijken zeker niet allemaal op een pyjama mocht je dat denken. Ook jumpsuits met lange pijpen of playsuits, dat zijn onesies met korte broeken, maar ook tuinbroeken horen tot het assortiment van de onesies. Deze zijn leuk te combineren met andere kledingstukken. Een jumpsuit op zich kan al heel elegant zijn en zo gedragen worden.

Onesie als sportief pak

Onesies voor mannen zijn ook te koop in leuke uitvoeringen: je vindt tal van modellen in de winkels op internet die geweldig bij een feestje passen, maar er zijn ook onesies te koop die meer lijken op een sportief pak. Het is dan feitelijk meer een soort trainingsoutfit maar in plaats van dat deze dan uit een los jasje met een aparte broek bestaat is het één geheel.

 

Onesies mannen en vrouwen

Onesie voor een feestje?

Op zoek naar een leuke outfit voor een feestje? Kies dan voor een onesie met een leuke print. Vooral dieren onesie zijn populair om te dragen tijdens een feestje.

Online te koop

Onesies kun je prima online bestellen. Kijk daarom altijd eerst goed rond wat er allemaal te koop is. De keuze is enorm en als je op zoek bent naar een pak dat bij een bepaald thema past loop je grote kans dat je dit ook als onesie kunt vinden.

Veilig en snel bestellen

Bestellen gaat snel en eenvoudig en je kunt betalen in een veilige omgeving. Betalen kan op diverse manieren, waaronder met iDeal, achteraf of met een creditcard. Eenmaal besteld heb je je nieuwe favoriete kledingstuk vaak al binnen enkele dagen in huis. Mocht het niet bevallen dan kun je het ook gewoon retour sturen. Lees alle voorwaarden goed door en bestel daarna pas. Een mooie onesie hoeft niet duur te zijn maar je wilt natuurlijk wel iets hebben dat leuk staat en ook past.